Onderweg naar Taman Negara & Jungle nightwalk
05 sep. 2010
🇲🇾
vanuit Maleisië
Vandaag dus weer in de auto gehopt om te rijden naar de Taman Negara. Gelukkig hadden we nog de route nagevraagd bij de receptie van het Strawberry resort hoe te rijden, het blijkt dat er een nieuwe weg was vanaf Ringlet naar Kuala Lipis. Snijden we toch een heel stuk af
Deze weg was net aangelegd en dat was te zien en merken ook, wat een mooi asfalt met een hoop bochten (volgende keer toch een motor huren??
) Na een hoop geslinger kwamen we over wat binnenwegen via Kuala Lipis bij Kuala Tembeling uit. Hiervandaan zou het rainforest resort in Kuala Tahan te vinden moeten zijn... naja niet dus. Kuala Tahan konden we ook al niet vinden in de navigatie dus dat werd weer improviseren. We hadden alleen een getekende route vanaf de stad Jerantut. Daar dus eerst maar heen. Uiteindelijk na nog een keer gevraagd te hebben aan een monteur bij een garage bleek dus dat we linksaf moesten en daarna nog een kilometer of 50 rijden. (om de hoek dus
) Na een uurtje of 5 vanaf de Cameron Highlands kwamen we aan op het resort. Ff inchecken en de kamer opzoeken... Nou we zijn echt in de jungle hoor, de kamer was niet echt schoon. We hadden er eigenlijk stiekem iets meer van verwacht, maar goed. Na de spullen uitgepakt te hebben zijn we even Kuala Tahan ingegaan en zijn we even naar het water gelopen waar je kunt overvaren naar de taman negara. Hier liggen allemaal bootjes en grotere woonboten waarop je kunt eten, echt local. 's avonds zijn we gaan eten op het resort wat inbegrepen zat in de boeking. Het begon met een soort koude huzaren/ei/rijst salade, weinig smaak en niet veel van gegeten... nou wat komt er nog meer dachten we al... Maar het soepje was ok en het hoofdgerecht was echt heerlijk. Rijst met verschillende soorten gebakken vis in hete saus, kip curry, groenten met vis echt super. Na het avondeten werden we opgehaald voor onze eerste excursie. De nightwalk in deTaman Negara. We kregen een privegids die ons de jungle inbracht (eigenlijk mocht dit niet omdat we nog geen permit hadden gekocht en de balie al dicht was, dus een illegale tour
(staat 10.000 rm boete op of 3 jaar cel) In de jungle in het pikkedonker loop je dan dus met je zaklampje... Hier en daar sta je stil want dan heeft de gids weer wat ontdekt, dingen die je zelf niet ziet in de meest rare vormen. En een hoop giftige of stekende... Het was nog een graadje of 32 met een hoge luchtvochtigheid en na een uurtje in de jungle waren we goed doorweekt. Helaas hebben we geen grote wilde dieren gezien die bleven weg, maar het was wel een mooie ervaring in het donker. De dag ervoor was er nog een olifant gezien! Geen enge dingen gezien, naja er viel een vrucht uit een boom vlak naast me, schrok me kapot in het donker. En de gids maar lachen...
Morgenvroeg gaan we weer de jungle in, deze keer bij dag om een hoop dingen te doen...

Groetjes Johan & Elise
06 sep. 2010, 11:11
We zijn benieuwd naar nog meer jungle verhalen.
Geniet, van alles wat het mooie Maleisië jullie biedt!
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}