Cameron Highlands
04 sep. 2010
🇲🇾
vanuit Maleisië
Vanmorgen hebben we het rustig aan kunnen doen, de country-tour was pas om 15 uur. Dus eerst lekker ontspannen kunnen ontbijten, rondje over het park gelopen en wat foto's gemaakt. Volgens Johan beginnen we op de japanners te lijken met de camera... Ook even de route voor morgen uitgestippeld, kregen een beetje hulp van de tour-planner van het resort. De mensen hier zijn echt super behulpzaam!
De tour begon iets later dan gepland (denk dat ze ook een beetje Caribisch bloed in zich hebben, of misschien waren ze ons wel vergeten). Maar het mocht de pret niet drukken, we kregen een prive-tour! En blij dat we waren dat we niet zelf hoefden te rijden!!! We zijn begonnen bij de theeplantages, moesten over hele smalle wegen, waar eigenlijk maar 1 auto langs kon. Maar in Maleisië zijn 2 auto's ook geen probleem hoor! Of toch wel... Bij het passeren van een andere auto, raakte ons busje met een achterwiel in een diepe kuil langs de weg. Aangezien het busje achterwielaandrijving heeft, kwam het busje toch echt niet verder. Dus ja, dat werd duwen!!!
Eenmaal aangekomen boven op de berg, was het het allemaal waard... Wat ontzettend mooi! We hebben veel mooie foto's gemaakt en met de camera konden we zover inzoomen dat we de mensen daar aan het werk zagen en bijna de gezichten konden zien! Natuurlijk de thee die daar verbouwd wordt gekocht, dus kom die maar eens proeven wanneer we thuis zijn!
Hierna zijn we naar de honey-farm geweest, wel honderden kasten met bijen, prachtige bloemen en lekkere honing. En ja, ook ik kon gewoon rustig langs de kasten lopen! Al had ik voor de zekerheid wel de camera aan Johan gegeven...
Na de honey-farm zijn we gestopt bij een klein marktje. Hierna doorgereden naar de butterfly-farm. Hier hadden ze niet alleen vlinders (die erg mooi waren), ook kwamen we hier krekels (supergroot!), slangen, kevers, vogelspinnen (gelukkig achter slot en grendel!), wandelend blad, wateragamen en schorpioenen tegen.
De strawberry-farm was lekker! Heerlijk vers aardbeiensap gedronken, jam gekocht, mogen jullie ook komen proeven, hoor!
De laatste stop was bij de tempel. Dit is zo ontzettend mooi om te zien, dat we er gewoon een beetje sprakeloos van waren.
Vanavond heerlijk een BBQ-buffet gehad, echt perfect! Heerlijk gegeten! Straks de laatste spullen inpakken, morgen weer een aantal uurtje links rijden voor de boeg!
Als we in de Taman Negara zijn aangekomen gaan we in de avond nog weg voor een night-walk door de jungle, gelukkig met gids! Ook de excursie naar de canopy walk zit er bij, waarschijnlijk maandag, maar daar moet Johan nog even niet aan denken met zijn hoogtevrees... Dus of hij aan de kant blijft staan of mee gaat erover heen? We gaan het meemaken!

Groetjes Johan & Elise
ps. voor degenen die het nog niet wisten we hebben een maleisisch 06 nummer je kunt ons hierop bereiken +60104284885 en anders op johan's nummer maar dat is een nederlandse sim.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}